Еднодневно зимно катерене на Витошките Резньове (индивидуални запитвания)

В малката планина Витоша се издига редица от алпийски игли обединени под общото название- Резньове, ние Ви каним да усетите истински адреналин и несгодите на зимния алпинизъм и катерене. Да изпитате възможностите си в сурови условия, но и да разберете дали въртенето на сечива е за Вас. Ако Ви се ще да покатерите, но нямате сечива или котки, не познавате туровете- елате с нас! Върхът предлага разнообразие от спортни и алпийски турове- според желанията Ви и уменията Ви.

Какво Ви предлагаме ние:

Общ алпийски инвентар (ввъжета и точки за осигуряване), индивидуален алпийски инвентар- сечива, котки, каски, седалки (за тези, които нямат);

Лицензиран водач, запознат с маршрутите, подходите, с професионална преценка относно условията в планината (един на двама участници максимум);

Добро настроение!

Програмата: Среща на хижа Алеко в 9:30 ч, запознаване и отправяне към Резньовете, здраво копаене с ледокопите и с оглед на скоростта на придвижване- излизане или спускане с рапел, обратно към хижа Алеко на разбор.

Забележка: събота и неделя до х. Алеко върви автобус No 66, както и кабинковия лифт. Делниците- транспорт по договаряне. При изпускане на лифт/автобус – споделяме такси (около 7 лв на човек) до Драгалевци.

ВАЖНО!!!

С цел безопасност, катеренето ще се провежда само в подходящи условия, без уговорки и компромиси.

Изисквания:

Участниците трябва да имат катерачен опит (със сигурност да могат да осигуряват с пластина и да могат да пускат рапел), да са навършили 18 години и да имат сключена планинска застраховка за деня на събитието.

Необходима задължителна екипировка: зимни обувки (по възможност с борд за пълен автомат котки), яке с мембрана, панталон с мембрана (скиорските също са подходящи), 3 чифта ръкавици(едни топли, едни технични и едни резервни), две шапки, раница 20-40 литра с възможност за прикрепяне на сечива.

Препоръчителна екипировка: Щеки, слънчеви очила, слънцезащитен крем, термос с чай.

Цена: 150 лв./ човек, при двама организирани участници- общо 250 лв.

За контакти: +359 895 700 151

email: ognqn.kolarov@gmail.com

За записване:

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740

или в #OUTSIDER Магазин