4 Виа Ферати и трекинг за уикенд в Родопите

Снимка на OK Guide.inc.

Летните екстремни приключения не са само във високата планина и ние ще Ви го докажем!
В по- ниската, мистична, Родопи планина има зъбери и скални образувания, от които може да Ви спре дъхът, а по някои от тях са прокарани VIA FERRATA трасета, които ние познаваме отлично.
Виа Ферата (VIA FERRATA) от латински буквално означава железен път. Представлява скален маршрут с наковани стълбички и метални въжета/ парапети, които не изискват специални катерачни умения, но все пак не са лежерна разходка и преодоляването им е сввързано с някои технични познания за осигуряване и висока доза адреналин.

Нашата цел ще бъдат VIA FERRATA маршрутите в западни Родопи. Ще съчетаем трекинг и катерене, къде по VIA FERRATA , къде по скали. Ще се насладим на красиви гледки и повдигащи адреналина изживявания.

Какво Ви предлагаме?
ЧЕТИРИ!!! VIA FERRATA маршрута, спускане с рапел, трекинг по красиви еко пътеки, настроение и сигурност.
Какво Ви обещаваме?
Лицензирани планински водачи, с опит в сферата на катеренето, които ще бъдат до Вас по един на максимум трима учасници.
Какво не Ви обещаваме: Да е лесно….

Ниво на трудност- средно;
Ниво на интензивност- високо;
Подходяща програма за участници в добро физическо състояние без страх от високо и без познания в областта на катеренето

Ден 1:
7:30 ч., Събота: Събираме се на стадион Васил Левски, запознаваме се и потегляме, с транспорт от лицензиран туроператор, към Триград и внушителното и красиво Триградско ждрело.
Точно срещу пещера Дяволското гърло ще се изкатерим по 40 метровата VIA FERRATA на Харамийската пещера и ще се спуснем с Рапел.
Хапваме късен обяд и се отправяме към съседната долина на с. Ягодина и Буйновското ждрело, от което ще се разходим по шеметната „Дяволска еко пътека“, с всичките си извисяващи и лъкатушещи дървени стъпала и мостове.
Кратък трансфер до с. Ягодина и настаняване в къща за гости, където ще се порадваме на известното родопско гостоприемство. Вечеря, нощувка.
Ден 2:
Ранен старт, ставане в 6:00- 6;15 ч., закуска и потегляме към първата цел за деня: връх Соколица- уникален връх със изкочило скално чело от родопските гори. За около 45- 50 минути ще сме на върха, ще се насладим на гледките от кръста и ще пийнем кафе/чай, докато снимаме утринните, есенни, багри.
Цел No 2: VIA FERRATA маршрутът на красивото скално образувание Невястата е също къс, но с възможност за кръгово минаване, което я прави изключително въздушна. Достигаме металния кръст на върха и панорамната гледка към Смолян се ширва пред нас, около 40 минути. Ако сме достатъчно бързи ще изкатерим и един- два скални маршрута на близкия катерачен обект Турлука. Бърз обяд в Смолян и продължаваме 
Цел No 3: един от най-красивите VIA FERRATA маршрути- този в каньона „ Гарга Дере“ накован над входа на пещера Голобовица. След бързия обяд се отправяме към село Кошница и пещера Голобовица. След труден старт ще преодолеем и тази VIA FERRATA и ще се насладим на уникалните скални образувания.
Кратка следобедна почивка и поемаме към Чепеларе и Чепеларската VIA FERRATA. Макар и къса, адреналин не липсва  около 40-50 минути. Снимки към долината на Чепеларе.

Трансфер до София и късно прибиране, около 22 ч., ако се изпълни цялата програма+ „връх Соколица“

За желаещи да участват в програмата, които не са от София можем да се уговорим да се чакаме на удобно място, което е по път или пред пещера Дяволското гърло. При участие с индивидуален транспорт( за хората, които не стартират от София) се приспада 20 лв.
.
Цена: 390 лв./ човек при група от минимум 4 участника
Цената включва:
• Транспорт осигурен от лицензиран туроператор;
• Лицензирани планински водачи за цялата програма;
• Алпийски въжета и точки;
• Алпийски каски и седалки;
• Осигурителни ремъци за VIA FERRATA;
• Такси за ползване на някои от VIA FERRATA маршрутите;
• Планинска застраховка.


Цената НЕ включва:
• Нощувка в къща за гости (около 25 лв.);
• Храна и всякави други разходи


Необходима екипировка:
Ветро и водонепромокаемо яке;
Стабилни обувки (по възможност непромокаеми);
Шапки- 2бр зимна и лятна;
Кожени ръкавици за работа или фитнес;
Дълъг панталон подходящ за изкачванията;
Щеки;
Слънчеви очила;
Раница- до 50 литра;
Препоръчително: ядки, протеинови десерти, шоколад (бързи въглехидрати).

За записване нa: www.okguideinc.com

Краен срок за записване: една седмица преди събитието, срещу 20% от сумата.

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740
или в #OUTSIDER Магазин

За допълнително инфо: + 359 895 700 151
e-mail: ognqn.kolarov@gmail.com