Двудневен карстов адреналин

Елате с нас да изживеете едно разнообразно като тип и динамика уикенд. Два дни ще се разходим в карстовия район около Карлуковския пролом, ще преодолеем виа ферата маршрут в пропастта Ледница, ще откриете, че красотите на Карлуковския пролом не свършват с пещера Проходна и скалния феномен Божиите очи. Ще посетим тектонския разлом край село Реселец и неописуемите красоти около него. Ще влезнем в една малка, но доста интересна пещера, по един или друг начин 🙂 (може и да се спуснем с рапел). Водопади, скални образувания.

Виа Ферата (VIA FERRATA) от латински буквално означава железен път. Представлява скален маршрут с наковани стълбички и метални въжета/ парапети, които не изискват специални катерачни умения, но все пак не са лежерна разходка и преодоляването им е сввързано с някои технични познания за осигуряване и висока доза адреналин.

Какво ви предлагаме ние? Преодоляване на Виа ферата маршрут с различни варианти на трудност- по избор, спускане с рапел, трекинг по красиви еко пътеки, настроение и сигурност.
Какво Ви обещаваме?
Лицензирани планински водачи, с опит в сферата на катеренето, които ще бъдат до Вас по един на максимум четирима учасници.
Какво не Ви обещаваме: Да е лесно….

Ниво на трудност- средно;
Ниво на интензивност- високо;
Подходяща програма за участници в добро физическо състояние без страх от високо и без познания в областта на катеренето

ПРОГРАМАТА:
ДЕН 1: Събота, събираме се на паркинга на стадион Васил Левски в 7:30, запознаваме се и потегляме, с транспорт от лицензиран туроператор, към село Брестница и внушителната местност Леднишки дол. прогнозно пристигане 10:00 ч.
Инструктаж и подхващаме първото предизвикателство за деняя- виа ферата маршрута, койте е разположен по стените на едноименната пропаст. При бързо темпо може да се направят два маршрута с различна трудност- около два часа и половина.

Товарим се на буса/ колите и потегляме към пещера проходна в Карлуковския пролом, където ще направим прекрасен трек. По пътя обядваме в заведение с добра храна. По красиви и леко коварни пътеки, но безопасни поради вещото ръководство на ангажираните водачи, напредваме из тайнствата на карста, и неговите причудливи образувания.
Прогнозно преминаване към 2:30 часа (около 16:30 сме приключили с разходката)
свободно време за по бира или кратко скално катерене, според желанието на участниците.
Вечеря в Пещерния дом (хижата до пещера Проходна) или в кръчмичка в Луковит/ Червен бряг- според желанието на участниците.
Потегляме към уютната къща за гости, която сме подбрали за програмата и се отдаваме на заслужена почивка.

ДЕН 2.
Събуждане към 8-8:30. По- лежерен ден, но отново изпълнен с красиви гледки и силни преживявания. Закуска, кафе и към 9:00 старт на програмата.
Първо ще отскочим до Реселешкото пръскало- Скока, разположен на река Белилото, а после ще се насладим на скалните кули достигащи 40 метра- Реселешки кукли. Снимки и забавления и се отправяме към основната цел за деня, а именно тектоничния гребен Калето и каньона в подножието му-Пропадалото.
Обяд на поляната пред самия вход на каньона.
С дължина около 750 метра и дълбочина до 60 метра Каньонът ще ни разкрие гледки, които ще спрат дъха ни. Разходка през каньона с отскок до пещера в самия каньон, която е малка, но много интересна. Прогнозно време за преминаване и снимки- 2:30 часа. Финалът на разходката е свободен, като при желание може да се спусне рапел във въпросната пещера.
При добро темпо на групата и по желание- възможност за разходка до скалното образувание Реселешки слон на отсрещния бряг на река Ръчене.
Разбор на по бира.
Отпътуване. Прогнозно време за прибиране в София- 18:30- 19:00ч.

.
Цена: 175 лв./ човек при група от минимум 4 участника
Цената включва:
• Транспорт осигурен от лицензиран туроператор;
• Лицензирани планински водачи за цялата програма;
• Алпийски въжета и точки;
• Алпийски каски и седалки;
• Осигурителни ремъци за VIA FERRATA;
• Такси за ползване на някои от VIA FERRATA маршрутите;
• Планинска застраховка.
Нощувка в къща за гости

Цената НЕ включва:
• Храна и всякави други лични разходи

Необходима екипировка:
Ветро и водонепромокаемо яке;
Стабилни обувки (по възможност непромокаеми);
Шапки- 2бр зимна и лятна;
Кожени ръкавици за работа или фитнес;
Дълъг панталон подходящ за изкачванията;
Щеки;
Слънчеви очила;
Раница- до 50 литра;
Препоръчително: ядки, протеинови десерти, шоколад (бързи въглехидрати).

За записване нa: www.okguideinc.com

Краен срок за записване: 17.06.2020г. срещу 20% от сумата.

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740
или в #OUTSIDER Магазин

За допълнително инфо: 0895 700 151
e-mail: ognqn.kolarov@gmail.com
e-mail: okguideinc@gmail.com

Currently Registered

Be the first!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *