ЛАКАТНИК!!!

Лакатник е легендарно място…
И ако Мальовица е люлката на нашия алпинизъм, то люлката на спелеологията и чисто скалното катерене е ЛАКАТНИК. Всички са виждали къщичката над скалните венци, но всъщност освен катерене и алпинизъм Лакатнишките скали и района предлагат многообразие от дейности на открито: от катерене и спелеология до риболов и събиране на билки, прекрасно място за разходки и трекинг

Ако не сте се спускали като командос/с въже от тридесет метра, ако не сте влизали, като герой от книгите на Жул Верн, в дълбините на земяата, или ако просто обичате лежерната разходка да Ви донесе изненади- хвърлете едно око на нашето предложение!!! 

За един ден ще направим и трите от гореизброените неща, ще имате възможност да се преборите със страх от височини, както и с дискомфорта от клоустрофобични подземни теснини. А именно: 

Среща: 08:30-08:40ч. около Гара Лакатник (не е голяма по площ, ще се доразберем по тел.) Запознанство с групата и водачите. 

 Потегляме към местността Петренски Дол, за да открием няколко от скритите красоти в района, а  те са изненадващо много. По поречието на петренска река, стигаме до село Миланово. 

През кинтното, красиво, пъсторално село Миланово, любувайки се на пролетните/лчтните краски, се връщаме към масива на лакатнишките скали, по- точно към емблематичната Алпийска поляна(около 3 часа преход) 

Слагаме каските, обуваме алпийските седалки/ сбруи и се спускаме се с въже по тридесет метров отвес (рапел), и се отдаваме на заслужена почивка и обяд. 

В ранния следобед, след кратка почивка, преминаваме в ръцете на  гостуващия ни спелео инструктор. Кратка разходка до легендарната пещера Темната дупка и още веднъж ще сложим седалки и каски, за да се разходим в мрака. Ще се убедите, че подземните недра са също толкова красиви в този регион, както и надземните. Ще се изкаляме малко, в необлагородената пещера, но ще видите, че си струва. 

16:30-17:00ч. – отново сме в района на Гара Лакатник- по- конкретно знаменитата кръчма Водопада. Разбор на по бира (ако емоциите са Ви се сторили много- може и нещо по- силно) и се отправяме към дома. 

Какво Ви предлагаме? 

 
Проникване в необлагородена пещера, спускане с рапел, трекинг по красиви еко пътеки, настроение и сигурност. 

 
Какво Ви обещаваме? 
 

Лицензирани планински водачи, с опит в сферата на катеренето, които ще бъдат до Вас, спелео инструктор, който ще гарантира сигурността Ви в пещерата. 
 

Какво не Ви обещаваме: Да е лесно…. 

Ниво на трудност- средно; 

 
Ниво на интензивност- средно; 

 
Подходяща програма за участници в добро физическо състояние без страх от високо и без познания в областта на катеренето и спелеологията. 

Цена:  

90 лв./ човек; 

160 лв./ при група от двама; 

300 лв./ при група от четирима; 

Цената включва:  

 • Лицензиран планински водач; 
 • Спелео инструктор; 
 • Общ алпийски инвентар- въжета, карабинери, и др. 
 • Индивидуален алпийски инвентар- седалки/сбруи, каски. 

Цената НЕ включва: 

 • Транспорт; 
 • Планинска застраховка; 
 • Храна и други лични разходи. 

Необходима екипировка: 

 • Ветро и водонепромокаемо яке (може и дъждобран-стабилен); 
 • Стабилни обувки(по възмовност над глезена, непромокаеми) 
 • Шапки 2броя- зимна тънка без пискюл(за под каска) и лятна; 
 • Раница до 35- 40 литра; 
 • Слънчеви очила; 
 • ЧЕЛНА ЛАМПА със заредени батерии; 
 • Дълъг панталон, за спусканията с рапел и проникването в пещерата; 
 • Препоръчително: ядки, шоколад и други бързи въглехидарати. 

Краен срок за записване: една седмица преди събитието, срещу 20% от сумата. 

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740 
или в #OUTSIDER Магазин 

За допълнително инфо: + 359 895 700 151 
e-mail: ognqn.kolarov@gmail.com 

За записване:


Registrations are closed for this event

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *