Потайните скални ръбове на Витоша

На Витоша планина има скални ребра, ръбове и жандарми,които не са толкова популярни, НО са не по- малко завладяващи или трудни за преодоляване.
Това е целта на предстоящото събитие- според сезоните- Дивите скали или Орлово гнездо, а защо не и двете??? 🙂


Каним Ви в по- ниската част на Витоша, където точно под катерачния обект Комините във вековната букова гора се е сгушила пирамидата на така наречените Диви Скали (в миналото – Вълчата скала). Там ще се озовете пред до 70 метрови скални кули, забулени в своята девственост и рядката намеса и посещаемост от хора. Докато преодоляваме отвесни скални ридове, по предварително фиксирания парапет и под вещото ръководство на водача ще се насладите на ястреби над главите си и сърни около вас. Зимно време трябва да се внимава за лавини, а източното изложение невинаги е подходящо за преодоляване.

Южно от Дивите Скали и Комините се издига връх Орлово гнездо, със своите три скални ребра ориентирани на север той предлага интересни предизвикателства, както през зимата така и през по- топлите месеци. Дължината на северните му ръбове са около 100-120 метра. Отлично място за зимно планинарстване в ранна зима или дори упражняване на дисциплината DRY TOOLING, която ще е под зоркия поглед на алпийски водач, който работи с нас.

Какво е необходимо???
Желание и хъс, някакъв опит в скално катерене или поне преминаване на via ferrata маршрути, тоест- без страх от височини и култура в придвижване по скали.
Планинска застраховка!!!
Като екипировка :

Зима
Необходима задължителна екипировка: зимни обувки (по възможност с борд за пълен автомат котки), яке с мембрана, панталон с мембрана (скиорските също са подходящи), 3 чифта ръкавици(едни топли, едни технични и едни резервни), две шапки, раница 20-40 литра с възможност за прикрепяне на сечива.Няколко карабинера с муфа.

Препоръчителна екипировка: Щеки, слънчеви очила, слънцезащитен крем, термос с чай.

Лято
Удобни обувки за технични терени/ еспадрили, слънцезащитен крем, репелент.

Какво предлагаме?!? : Водач, според програмта от сезона, общ алпийски инвентар- въжета, осигуровкки (скални клинове, френдове, клеми).

Личен инвентар- седалка, каска, котки, ледокоп/пикел, щеки.

Кога се организира??
Късна есен и ранна пролет!

Програма:
08:45 ч. събираме се на спирката на заслон Бай Кръстьо, запознаваме се и правим кратък иснтруктаж като включваме в оценката зимните условия- от това ще зависи целта ни.
09:00ч. стартираме към определената цел (ако деня е дълъг правим и двете)
10:30- 11:00ч. Стартираме преодоляването на скалния ръб като се дивим на гледките от познатите ни уж места, но рядко посещавани досега.
Прогнозно прибиране- 18:30 ч.

ЦЕНА:
200лв. -лято
260лв.- зима

ВАЖНО!!!

С цел безопасност, катеренето ще се провежда само в подходящи условия, без уговорки и компромиси!!!

За контакти: +359 895 700 151

email: ognqn.kolarov@gmail.com

За записване:

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740

Титуляр: Ок гайдинг ЕООД

Основание- Витошки ръбове

или в #OUTSIDER Магазин


За записване- капаро 20% от цената на услугата до десет дни преди събитието.

Registrations are closed for this event

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *