Зарежда Събития

« Всички Събития

4 Виа Ферати и трекинг за уикенд в Родопите

юни 15 @ 8:00 - юни 16 @ 21:00

390BGN

Летните екстремни приключения не са само във високата планина и ние ще Ви го докажем! В по- ниската, мистична, Родопи планина има зъбери и скални образувания, от които може да Ви спре дъхът, а по някои от тях са прокарани VIA FERRATA трасета, които ние познаваме отлично. Виа Ферата (VIA FERRATA) от латински буквално означава железен път. Представлява скален маршрут с наковани стълбички и метални въжета/ парапети, които не изискват специални катерачни умения, но все пак не са лежерна разходка и преодоляването им е сввързано с някои технични познания за осигуряване и висока доза адреналин.

Нашата цел ще бъдат VIA FERRATA маршрутите в западни Родопи. Ще съчетаем трекинг и катерене, къде по VIA FERRATA , къде по скали. Ще се насладим на красиви гледки и повдигащи адреналина изживявания.

Какво Ви предлагаме? ЧЕТИРИ!!! VIA FERRATA маршрута, спускане с рапел, трекинг по красиви еко пътеки, настроение и сигурност. Какво Ви обещаваме? Лицензирани планински водачи, с опит в сферата на катеренето, които ще бъдат до Вас по един на максимум трима учасници. Какво не Ви обещаваме: Да е лесно….

Ниво на трудност- средно; Ниво на интензивност- високо; Подходяща програма за участници в добро физическо състояние без страх от високо и без познания в областта на катеренето

Ден 1: 7:30 ч., Събота: Събираме се на стадион Васил Левски, запознаваме се и потегляме, с транспорт от лицензиран туроператор, към Триград и внушителното и красиво Триградско ждрело Точно срещу пещера Дяволското гърло ще се изкатерим по 40 метровата VIA FERRATA на Харамийската пещера и ще се спуснем с Рапел. Хапваме късен обяд и се отправяме към съседната долина на с. Ягодина и Буйновското ждрело, от което ще се разходим по шеметната „Дяволска еко пътека“, с всичките си извисяващи и лъкатушещи дървени стъпала и мостове. Кратък трансфер до с. Ягодина и настаняване в къща за гости, където ще се порадваме на известното родопско гостоприемство. Вечеря, нощувка. Ден 2: Ранен старт, ставане в 6:00- 6;15 ч., закуска и потегляме към първата цел за деня- връх Соколица- уникален връх със изкочило скално чело от родопските гори. За около 45- 50 минути ще сме на върха, ще се насладим на гледките от кръста и ще пийнем кафе/чай, докато снимаме утринните, багри. Цел No 2: VIA FERRATA маршрутът на красивото скално образувание Невястата е също къс, но с възможност за кръгово минаване, което я прави изключително въздушна. Достигаме металния кръст на върха и панорамната гледка към Смолян се ширва пред нас, около 40 минути. Ако сме достатъчно бързи ще изкатерим и един- два скални маршрута на близкия катерачен обект Турлука. Бърз обяд в Смолян и продължаваме . Цел No 3: един от най-красивите VIA FERRATA маршрути- този в каньона „ Гарга Дере“ накован над входа на пещера Голобовица. След бързия обяд се отправяме към село Кошница и пещера Голобовица. След труден старт ще преодолеем и тази VIA FERRATA и ще се насладим на уникалните скални образувания. Цел No4: Чепеларе и Чепеларската VIA FERRATA. Макар и къса, адреналин не липсва  около 40-50 минути. Надвесена и трудна, като за финал!

Трансфер до София и късно прибиране, около 22 ч., ако се изпълни цялата програма+ „връх Соколица“

За желаещи да участват в програмата, които не са от София можем да се уговорим да се чакаме на удобно място, което е по път или пред пещера Дяволското гърло. При участие с индивидуален транспорт( за хората, които не стартират от София) се приспада 20 лв. . Цена: 390 лв./ човек при група от минимум 4 участника Цената включва: • Транспорт осигурен от лицензиран туроператор; • Лицензирани планински водачи за цялата програма; • Алпийски въжета и точки; • Алпийски каски и седалки; • Осигурителни ремъци за VIA FERRATA; • Такси за ползване на някои от VIA FERRATA маршрутите;

Цената НЕ включва: • Нощувка в къща за гости (около 25 лв.); • Храна и всякави други разходи; • Планинска застраховка.

Необходима екипировка: Ветро и водонепромокаемо яке; Стабилни обувки (по възможност непромокаеми); Шапки- 2бр зимна и лятна; Кожени ръкавици за работа или фитнес; Дълъг панталон подходящ за изкачванията; Щеки; Слънчеви очила; Раница- до 50 литра; Препоръчително: ядки, протеинови десерти, шоколад (бързи въглехидрати).

За записване нa: www.okguideinc.com

Краен срок за записване: една седмица преди събитието, срещу 20% от сумата.

Банкова сметка: BG80UBBS80021059066740 или в #OUTSIDER Магазин

За допълнително инфо: + 359 895 700 151 e-mail: ognqn.kolarov@gmail.com

Запиши се

Loading gif

Currently Registered

Be the first!

Детайли

Начало:
юни 15 @ 8:00
Край:
юни 16 @ 21:00
Стойност:
390BGN
Категория за Събитие:

Място

trigrad gourge
Bulgaria + Google Map